Joulun lähestyessä myös Putingin Paperikaupat Töölössä ja Ullanlinnassa ovat pullollaan toinen toistaan ihanampia uutuuksia: lahjoja, kortteja ja kaikkea, mitä ihanan joulun rakentamiseen tarvitaan! Kaupat ovat pitempään auki 27.11. – 23.12.
Molempien kauppojen aukioloajat ovat seuraavat:

Ma-Pe 10:00-19:00

La 10:00-17:00

Su 12:00-16:00

Pidennetyt aukioloajat jatkuvat aina joulukuun 23. päivään asti. Tervetuloa ostoksille!

 

 

 

Pyhäinpäivänä la 4.11. molemmat Paperikaupat ovat suljettu.

 

Teemme tilaa joulun uutuuksille ja järjestämme molemmissa myymälöissämme poistomyyntiviikon 6.-11.11.2017!

Paljon ihania tuotteita 10-60% alennuksilla! Alennetut tuotteet merkitty erikseen, valikoima voi vaihdella myymälöittäin.

 

Paperikauppa Putinki

Runeberginkatu 44, 00260 Helsinki

Korkeavuorenkatu 19, 00130 Helsinki

Myymälät avoinna: ma-pe klo 10-18 ja la klo 10-16

 

Lämpimästi tervetuloa tekemään löytöjä! Kutsu ystäväsikin!

Poistomyyntiviikko Paperikaupoilla 6.-11.11.2017

Teksti ja kuva: Kati Ala-Ilomäki


Aika kuluu tasaisesti mutta kokemus ajankulusta voi olla hyvinkin erilainen eri ihmisillä. Mistä se johtuu?

Ihminen elää keskimäärin 4000 viikkoa.

Luku on yllättävän pieni. Minä tajuan kuluttaneeni viikoistani jo puolet – ja seuraava puolisko kuluu todennäköisesti hujauksessa, jos yleinen uskomus siitä, että ajankulku kiihtyy iän myötä, on totta.

Tunne ajankulun kiihtymisestä ei liity vain ihmisen omaan ikääntymiseen. Se koskettaa meidän koko aikakautta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana internet ja mobiiliteknologia ovat nopeuttaneet ajan juoksua entisestään.

Tai no, aikahan kuluu koko ajan samalla lailla. Sekuntiviisari jatkaa matkaansa eteenpäin tasaisesti tikittäen tapahtui mitä tapahtui eikä meidän tunteella ole asian kanssa mitään tekemistä.

Kirja- ja paperikauppojen hyllyt kuitenkin huutavat toisenlaista tarinaa. Kirjakauppojen best-seller-listoilla keikkuu kirjoja, jotka kertovat paremman ja tehokkaamman ajankäytön saloja. Kirjoilla on lupaavia nimiä, kuten Getting Things Done. Paperiosastolla myydään entistä isompaa valikoimaa tuotteita, joilla arkea voi organisoida ja aikaa yrittää hallita tehokkaammin.

”Nykyisin kaikilla on kiire perheiden, töiden ja matkustamisen kanssa. Kiire saa ihmiset arvostamaan aikaansa eri tavalla kuin ennen”, kertoo BusyB-ajanhallintatuotteiden perustaja Kerri.

Vapaa-aika täynnä tavoitteita

Ei ole sattumaa, että Kerri mainitsee matkustamisen yhtenä kiireen syynä. Kiireen tunne ei synny vain töistä tai työn ja perheen yhteensovittamisesta. Yhä useammin kiireen tunnun ja ajanhallin tarpeen taustalla on vapaa-aika.

Ilmiö ei ole uusi. Siitä kirjoitti jo amerikkalainen kirjailija Walter Kerr vuonna 1962 teoksessaanThe Decline of Pleasure. Kerrin teorian mukaan ihmisen käsitys ajankulusta muuttuu, kun vapaa-ajastakin on tullut tavoitteiden täyttämää.

Toisin sanoen, kun vapaa-aika täyttyy tavoitteista, liittyivätpä ne kuinka mukavaan asiaan hyvänsä kuten matkustamiseen tai liikuntaan, kiihdyttävät ne kokemusta ajankulusta. Hollantilainen tutkimus tukee teoriaa. Sen mukaan kiireen tunne lisää kiirettä, eli mitä kiireisemmäksi tunnet itsesi, sen nopeammin yrität toimia. Lopputulos on ruuhka. Et saakaan enempää aikaan ja kalenterisikin tuppautuu helposti entistä täydemmäksi.

Elämykset rutiineina

Internet ja mobiiliteknologia ovat muuttaneet sitä, miten teemme töitä. Aivan yhtä olennaista kuitenkin on myös se, miten ne ovat muuttaneet käsitystämme vapaa-ajasta. Seuraava matka tai mikä tahansa muu elämys on vain muutaman klikkauksen päässä. Rentoutumista meille eivät enää tarjoa vain kirjat ja elokuvat, vaan ajastamme kilpailevat myös esimerkiksi Facebook, Instagram ja lukuisat muut sovellukset.

Tämä helppous luo meille tunteen siitä, että jotain jatkuvasti puuttuu. Absurdia kyllä, se tunne saa meidät janoamaan lisää rentouttavia elämyksiä ja kokemuksia – mutta tuon janoamisen myötä itse kokemuksen päämäärä joskus katoaa.

Busy B:n Kerri on huomannut, että yksi iso muutos ihmisten ajankäytössä liittyy ostosten tekemiseen.

”Ostosten tekeminen mobiililla on muuttanut ihmisten tapaa kuluttaa aikaansa”, Kerri sanoo. ”Ennen ihmiset kävivät ostoksilla vapaa-ajallaan. Nyt he hoitavat ostokset mobiililla muiden asioiden ohessa ja vapaa-aikaa säästyy rentouttavampaan yhdessä olemiseen rakkaiden ihmisten kanssa.”

Rutiininomaisen kaupassakäynnin sijaan aikaa säästyy siis elämyksille. Mutta entäpä jos yksi kiireentunnun syy onkin juuri tässä?

Klassinen teoria ajankulun kiihtymisestä iän myötä liittyy nimittäin rutiineihin. Teorian mukaan aikuisena aika tuntuu kuluvan nopeammin kuin lapsena, koska aikuisen elämän täyttävät rutiinit. Rutiineista poikkeavat elämykset taasen aiheuttavat tunteen ajan hidastumisesta, koska ne jättävät aivoihin vahvan muistijäljen.

Mutta jos elämyksistä on tulossa rutiinia, silloin klassinen teoria kaatuu päälaelleen: rauhallisesta rutiinista tulee harvinaisuus ja siten se muistetaan elämystä vahvempana kokemuksena.

Kiireiset nuoret

Kouluajan kesät ovat monelle tuttu esimerkki siitä, miten ikä muuttaa käsitystä ajan kulumisesta. Lapsena ja nuorena kesät tuntuivat kestävän ikuisuuden, aikuisena kesät taasen kuluvat hujauksessa. Tästä ilmiöstä on lukuisia teorioita ja sitä ovat filosofitkin pohtineet jo ainakin parisen tuhatta vuotta.

Yksi mielenkiintoisimmista teorioista aiheeseen liittyen löytyy kuitenkin neurobiologian saralta. Siinä keskeisessä roolissa on aivojen välittäjäaine dopamiini. Mitä enemmän dopamiinia aivoissa pyörii, sen hitaammin aika tuntuu kuluvan.

Kun ihminen vanhenee, dopamiinin eritys vähenee. Meillä saattaa siis olla sisäinen kello, joka nopeuttaa ajankulkua ikääntyessämme. Mikä tarkoitus tällä on, sitä ei kukaan tiedä.

Todennäköisintä on, ettävastaus kiireen tuntuun ja ajankulun kiihtymiseen löytyy, kun yhdistelee palasia neurobiologiasta ja siitä todellisuudesta, jossa elämme.

Munchenin yliopistossa tehtiin vuonna 2005 tutkimus, jossa tutkittiin lähes viiden sadan eri ikäisen ihmisen käsitystä ajasta. Heidän tutkimuksensa tulos oli yllättävä ja päinvastainen kuin se, mitä tässäkin artikkelissa on väitetty: tutkimuksessa kaiken ikäiset ihmiset väittivät, että aika kului nopeasti, myös nuoret. Ajan kuluminen tuntui nopeutuvan kaikilla ikäryhmillä aina 50-ikävuoteen saakka, mutta pysyi sen jälkeen ennallaan.

Mielenkiintoista on se, että tämän tutkimuksen nuorimmat osanottajat olivat 14-vuotiaita. He ovat eläneet koko elämänsä internetin ja mobiilin aikakaudella. Nähtäväksi jää, onko tulevaisuuden nuorilla ja lapsilla loputtomat kesät vai onko uusi teknologia muuttanut nekin yhdeksi hujaukseksi.

Tutustu BusyB:n ajanhallintatuotteisiin. Saatavilla muun muassa Putingin paperikaupoista ja Akateemisesta kirjakaupasta. Oman paikkakunnan myyntipistettä voit tiedustella info@putinki.fi.

putinki_workshop_01

 

Putinki Workshop: Bujoilu ja kalenterituunaus

Workshop Helsingin Kirjamessuilla Paperikauppa Putingin osastolla 6 D 70.

Kalenteri, planneri vai Bullet Journal? Tutustu bujoiluun ja kalenterituunauksen eri muotoihin ohjaajiemme opastuksella!

Maksuttomia puolen tunnin workshoppeja järjestetään Putingin osastolla jokaisena messupäivänä, ja osallistujat saavat käyttöönsä tuunaustarvikkeita tarroista washiteippeihin. Ilmoittautuminen paikan päällä. Tule löytämään uusi ihana harrastus!

Mitä on bujoilu, plannerit ja kalenterituunaus?

Perinteisten kalenterien lisäksi tuunataan myös plannereita ja bujoja. Planneri on laajempi kokonaisuus, joka voi sisältää erilaisia osioita, muun muassa kalenterin. Bujo eli Bullet Journal puolestaan on nopeasti suosiota saavuttanut kalenterimetodi. Usein vihkoon tai muistikirjaan luettelon omaisesti tehty kalenteri sisältää tyypillisesti lyhyitä merkintöjä. Bullet Journal on helppo tapa rakentaa oma kalenteri alusta loppuun lähes mihin tahansa vihkoon tai muistikirjaan.

Harrastus ei vaadi piirustutaitoja, sillä tuunausta varten on olemassa lukemattomia tarvikkeita, joilla sivuista saa itsensä näköisiä.

Putinki Workshopin ohjaajiksi on kutsuttu Planner Lovers Finland -yhteisön intohimoiset tuunausharrastajat Satu Järvinen, Tiina Vistbacka ja Ann-Mari Jaala, joiden opastuksessa pääset tuunauksen saloihin.

AIKATAULU

Workshopin kesto on 30 minuuttia. Workshoppien sisältö saattaa muuttua messujen aikana, päivitämme alla olevaa aikataulua muutosten mukaan.

Torstai 26.10. – Lauantai 28.10.

11:00 Bujoilu
12:00 Kalenterituunaus
14:00 Bujoilu
15:00 Kalenterituunaus
16:00 Bujoilu
17:00 Bujoilu

Sunnuntai 29.10.

11:00 Bujoilu
12:00 Kalenterituunaus
14:00 Bujoilu
15:00 Kalenterituunaus

Huom! Poikkeusaukiolot: ma 16.10.2017 Korkeavuorenkadun myymälä suljettu inventaarion vuoksi, Runeberginkadun myymälä palvelee. Ti 17.10.2017 Runeberginkadun myymälä suljettu, Korkeavuorenkadun myymälä avoinna. Loppuviikon normaalit aukioloajat. Tervetuloa!

Paperikauppa Putinki on mukana Design Marketissa Helsingin Kaapelitehtaalla la ja su 9.-10.9.2017. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy, tervetuloa tekemään upeita löytöjä! HUOM! La 9.9. Korkeavuorenkadun myymälä poikkeuksellisesti avoinna klo 11-16. Runeberginkadun myymälä avoinna normaalisti klo 10-16.

Putingin tuotteita myynnissä Helsingin Design Marketilla 9.-10.9.2017!
Putingin tuotteita myynnissä Helsingin Design Marketilla 9.-10.9.2017!

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan uudistettuun Töölön Paperikauppa Putinkiin! Paljon ihania uutuuksia koulun alkuun, juhliin ja lasten puuhasteluun!

uusi_töölö1
Molemmat myymälämme ovat palanneet normaaleihin aukioloaikoihin:

ma-pe klo 10-18

la klo 10-16

3.7.-29.7. molemmilla Paperikaupoilla on kesän aukioloajat, jolloin olemme avoinna:

arkisin 10.00 – 17.00

lauantaisin 11.00 – 16.00

 

Tämän lisäksi Töölön kauppa on suljettu 15.-31.7. remontin vuoksi! Töölön kaupalla onkin remontin alkuun asti käynnissä remonttiale! Kaikki kortit -30% ja lisäksi muita tarjouksia. Tervetuloa ostoksille!

 

IMG_20170706_151051_384

Putingin odotettu YSTÄVÄMYYNTI kutsuu Sinua!

HUOM! Ystävämyynti järjestetään tälläkin kertaa Putingin Paperikaupoissa, Töölössä ja Ullanlinnassa keskiviikkona ja torstaina 19.-20.4. klo 8-20!

Kaikki esillä olevat tuotteet -40% niin kauan kuin tavaraa riittää

Kortit alkaen -50%

(tarjoukset eivät koske postimerkkejä eivätkä kortteja joissa postimaksu on maksettu)image003

Tule ja tuo ystäväsikin, kutsua saa vapaasti jakaa eteenpäin!