Tom of Finlandin maailmankuulut mieskuvat saavat arvoisensa käsittelyn Putingin paperituotteissa

Tom of Finlandin maskuliiniset miehet jättävät leimansa jykevään kartonkiin Putingin kohopainokoneiden jyskyttäessä upouusia letterpress-kortteja maailmalle. Kohopainossa Tomin taide saa arvoisensa ilmiasun, sillä koneiden jälki on vertaansa vailla: painolaatasta jää muhkeaan kartonkiin kohokuvio, ja painojälki on laadukasta ja elävää. Kortit suunnitellaan ja tehdään käsityönä Helsingin Hermannissa kunnioitettavan iän saavuttaneilla kohopainokoneilla, jollaisia ei enää ole Suomessa montaa käytössä.

Pian myyntiin tulevien kohopainokorttien ohella Putinki Oy on tuottanut yhteistyössä Tom of Finland Foundationin kanssa postikortteja, julisteita ja seinäkalentereita. Uutena valikoimaan on saatu myös laadukkaita vihkoja. Putingin Tom of Finland -tuotteita myydään hyvin varustelluissa kirjakaupoissa sekä erikoisliikkeissä kautta maan. Kalentereita on saatavilla lisäksi myös postimyymälöistä. Muiden Tom of Finland -tuotteiden tavoin myös paperituotteet ovat herättäneet vahvaa mielenkiintoa ulkomailla ja niitä meneekin erityisen paljon myös vientiin.

Putinki on perinteisesti tehnyt yhteistyötä laadukkaiden kotimaisten kuvataiteilijoiden kanssa ja seuraa tuotannossaan huolella ajan ilmiöitä. Tom of Finland sopii tähän sarjaan luonnollisesti, kommentoi toimitusjohtaja Anu Hartonen.

Tom of Finland eli Touko Laaksonen (1920–1991) tunnetaan kaikkien aikojen legendaarisimpana homoeroottisena kuvataiteilijana. Häntä pidetään jopa yhtenä koko 1900-luvun vaikuttavimmista taiteilijoista. Huolimatta suosiostaan kotimaan rajojen ulkopuolella Laaksosen taide oli pitkään Suomessa tuntematonta, ja on tullut suuren yleisön tietoisuuteen vasta viime vuosikymmeninä. Tom of Finland Foundation on Laaksosen ja Durk Dehnerin vuonna 1984 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on jakaa tietoa eroottisen taiteen kulttuuriarvoista ja edistää suvaitsevaisempia asenteita seksuaalisuutta kohtaan.

Lisätiedot:

info@putinki.fi

TIEDOTEARKISTO


2020

2019

2018

2017

2016

2015

Uusi Paperikauppa Putinki aukeaa 24.11.

Tom of Finlandin maailmankuulut mieskuvat saavat arvoisensa käsittelyn Putingin paperituotteissa

Paperikauppa Putinki Kirjamessuilla